marți, 4 mai 2010

Cum mi-am inceput ucenicia

Am primit prima misiune oficiala de la Maestru: sa scriu un raport (istoric) al acestui blog si respectiv, al uceniciei mele.
Dorinta Maestrului fiind porunca, iata in sfarsit explicarea si clarificarea acestui blog.

Teoretic, mi-am inceput ucenicia in clasa a IX-a, cand domnul Geo Calugaru a devenit profesorul nostru de fizica.
Pe atunci eram un novice, un neofit. In acel an, am trecut, bineinteles, alaturi de multi altii, prin proba de foc: corigenta la fizica.
In acea perioada a inceput sa se contureze ideea acestui blog, biografie, cum vreti sa-i ziceti. Erau vremuri tulburi, si ca sa ne mai ridicam
moralul spuneam glume cu colegii si prietenii mei. Epuizandu-le, am ajuns sa vorbim si despre binecunoscutul site www.chucknorrisfacts.com
Ni s-a parut ca actorul din Walker: Texas Ranger nu este vrednic de atata lauda, astfel incat am cautat o persoana mai potrivita.
Avand in vedere ce provocare ne astepta la vara, raspunsul a venit aproape imediat: domnul profesor de fizica Geo Calugaru.
Astfel, in acea vara, au luat nastere primele facts cu si despre Geo Calugaru.
Intre timp mi-am recapatat si onoarea, trecand examenul de corigenta cu nota 8.
Incepe clasa a X-a. Asta a insemnat, fireste, sa luam din nou contact cu domnul profesor. Inca eram destul de relaxati si mandri de rezultatele
de la corigenta, iar facts-urile erau in floare. Pana si domnul profesor era mai ingaduitor. Mi se pare normal. Acum nu mai eram boboci, eram deja
caliti, trecuti prin destule.
Intr-o zi, Ucenica( in caz ca doreste sa-si pastreze anonimatul, ma voi referi astfel la ea de acum incolo in acest eseu) mi-a aratat ca a aparut si
varianta in romana a chucknorrisfacts. Ca orice lucru preluat de la americani de catre romani, era facut prost. Si erau despre Gigi Becali.
Ei bine, in acea zi mi-am spus ca trebuie sa fac ceva. Pornind cu aceasta inspiratie, mi-am facut primul meu blog. Atunci am inceput ucenicia propriu zisa.
Vreau sa clarific ca acest blog
nu a fost niciodata rau intentionat, pentru cei care il iau drept caterinca, sau mai rau, caterinca proasta.
L-am intitulat, foarte suprinzator, geocalugarufacts. Dorind sa-mi pastrez anonimatul, cel putin pentru o vreme, mi-am ales o porecla: Ucenicul Calugarului,
si un nume misterios de profil, V, inspirat din unul din filmele mele preferate. Si am inceput sa scriu. Am cules, am adaptat si chiar am creat propriile facts.
Surprinzator, blogul meu a avut un succes rasunator. Nu mi-am imaginat ca un lucru destinat prietenilor, sau mai bine zis, de la un cunoscator pentru cunoscatori,
poate ajunge atat de departe intr-un timp atat de scurt. Bineinteles, curand, toata lumea dorea sa stie cine este ''misteriosul'' ucenic. Am continuat sa-mi
pastrez anonimatul, foarte bine zic eu, pana in momentul in care m-am demascat de buna voie. Fireste, a aflat si domnul profesor de aceasta ''lucrare''.
Lucru uimitor pentru unii, si de asteptat pentru altii, domnul Geo Calugaru s-a dovedit ingaduitor cu aceasta umila tentativa de biografiere a sa, si cu autorul acesteia.
Ma bucur ca un lucru inceput total fara acordul/aprobarea sa a fost acceptat atat de usor de catre dansul.
Popularitatea acestui blog era in continua crestere. Odata cu revolutia anti-Coman si cu sustinerea crescanda de care se bucura doamna director Cojescu, a aparut o copie a unei copii:
cojescufacts. Acest blog a avut si el popularitatea lui o perioada. Ma bucur sa vad, insa, ca pentru majoritatea, tot creatia mea a ramas baza.
Dupa o absenta de cateva luni a aparut, in sfarsit Facts.Part6. De data aceasta, chiar la indemnul Maestrului, care sustine, pe buna dreptate, ca m-am lenevit.
In functie de cum va fii primita aceasta, cat si acest eseu, depinde viitorul acestui blog. In caz de esec, viitoarele postari vor fii amanate pe o perioada nedefinita.
In incheiere, consider ca mi-am indeplinit cu succes misiunea, si sper ca domnul profesor Geo Calugaru sa fie de aceeasi parere.

Multumiri

Doresc sa multumesc urmatoarelor persoane:
In primul rand, domnului profesor de fizica Geo Calugaru, pentru ingaduinta aratata acestui blog, si pentru efortul depus pentru noi la orele de fizica,
Ucenicai, pentru ca m-a sprijinit din toate punctele de vedere pana acum,
colegilor si prietenilor apropiati pentru ca mi-au fost alaturi in acest proiect
si nu in ultimul rand, tuturor cititorilor.

16 comentarii:

  1. deci pan' la urma cine esti ? ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare!Tineti-o toot asa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru blog. ^^
    Astept mai multe postari :D

    RăspundețiȘtergere
  4. pana la urma au fost amanate pe o perioada nedefinita?:(

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) Felicitari! Blogul este un succes.
    Astept si alte postari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fosta Centralista31 august 2010 la 17:45

    Felicitari Ucenicule:DAm aflat de cojescufacts de la o alta fosta centralista si de acolo am ajuns pe acest blog. Spre ghinionul tau dar deliciul nostru ai ajuns sa faci fizica cu Calugaru. Vreau sa te felicit pentru initiativa ta si sa iti spun ca este chiar placut sa afli lucruri noi despre centrala odata ce ai absolvit. Ar trebui sa iti continui blogul nu il lasa sa se piarda. Tu ai avut curajul: chiar daca anonim sa spui ce gandesti si sa iti publici " creatiile mai mult sau mai putin literare" ceea ce nu se poate spune despre cei din anul meu... nu lasa sa se piarda un lucru bun.Felicitari inca odata! PS: felicitari desi vin prea tarziu,si pentru faptul ca ati reusit sa o dati pe Coman afara si sa o pastrati pe Coji:D)

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut prietene,sunt George Stoica,bin cunoscut din cenaclul Nicola Balcescu al MI,apropiat de Costica Atomi,Dumnezeu sa-l odihneasca.Iti port vie recunostinta de toleranta cu risc personal atunci cand ai fost de acord cu "iesirea" mea sa citesc 6 poezii derainjante pentru regim in cenaclu.Macar ca un vigilent a cerut atunci de urgență excluderea mea...Iti doresc un Craciun fericit impreuna cu familia,de care ma leaga si amintiteea fetitei pe care o aduceai in cenavlu. Ne putem intalni si pe facebook.Numai respect si drag de amintiri placute!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iarta-ma pentru cateva defectiuni fe forma strecurate in cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Calugaru, cum a fost conceputa ideea de sex ORAL?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arătând chiloții elevilor la ora on-line...

      Ștergere
    2. În 2021 Geo Calugaru a reușit sa apară în presa după un incident în care si a arătat chiloții la toate clasele de a 12. Draga noastră directoare Vișan, bineînțeles ca ii tine în continuare partea, sustinanad ca defapt aceasta întâmplare a avut loc dintr o mica neatenție și ca defapt nu e nimic în neregula cu toate cele întâmplate. Așteptăm noi update uri.

      Ștergere
    3. Mare om, mare mizerie! Și când de gândești că n-a pățit nimic. Nu scoate nimeni o vorbă despre individul asta si se poată ca o mizerie. Scapă bazma curată din orice mizerie face. Si elevii din școală fac rău că nu se unesc să-l determine să se mute. Copiii pot cere mutarea lui din clasă și dacă au fost evaluati greșit. Nu ai un barem de notare,pot sa contest nota.Nu facem contestație la scoala, mergeti direct la inspectorat, e lângă voi, sunt obligați să vă bage in seamă! Vișan, Azamfirei,Popa sunt toți o apă și un pământ!

      Ștergere
  11. Ce amintiri,ce vremuri, ce oameni, ce atmosfera.

    Frumoasa perioada aia de ucenicie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Geo zis chiloți a cam luato-n mână...

    RăspundețiȘtergere